Zoeken

  Search Results

  Afsluiten

  Wetenschappers willen graag dat u deze vitamine gebruikt – weet u waarom?
  Er is weer een grote studie die vitamine-D aanwijst als belangrijke voedingsstof om een normaal afweersysteem te behouden. Lees verder en ontdek waarom het gebruik van D-Pearls wellicht een goed idee is.

  De bewijzen blijven zich opstapelen en een heel nieuwe studie wijst op het belang van vitamine-D om een goed functionerend immuunsysteem te behouden. De studie, uitgevoerd door wetenschappers van de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore, Verenigde Staten, keek naar de gezondheidsdata van meer dan 6000 volwassenen en concludeerde dat een te laag vitamine-D gehalte een negatief effect kan hebben op de immuunrespons. De studie werd gepubliceerd in het Journal of Nutrition.
   

  Waarom we meer vitamine-D nodig hebben

  Mensen kunnen vitamine-D normaal gesproken zelf produceren door de huid bloot te stellen aan zonlicht. Maar het zonlicht dat we tijdens de koude periode van het jaar krijgen is niet krachtig genoeg om de aanmaak van vitamine-D op gang te brengen. Daarom hebben veel mensen een tekort aan vitamine-D, vooral in de herfst en de winter, en kunnen ze baat hebben bij een supplement.

  Zo krijgt u genoeg

  Alleen in de periode van mei tot september kunnen we voldoende vitamine-D onder invloed van zonlicht aanmaken. De rest van het jaar staat de zon te laag aan de hemel om van de zonnestralen te kunnen profiteren. Sommige voedingsmiddelen, vooral vette vis, bevatten vitamine-D, maar het dieet alleen is geen garantie dat u voldoende van deze belangrijke voedingsstof binnen krijgt.
   

  D-Pearls

  Steeds meer mensen gebruiken daarom uit voorzorg een vitamine-D supplement. Een preparaat als Bio-Vitamine D3 (D-Pearls) is een goede keus, omdat het biologisch actieve vitamine-D3 in een plantaardige olieoplossing bevat, die een uitstekende opname in het spijsverteringsysteem garandeert. De biobeschikbaarheid van D-Pearls werd getest door wetenschappers van de Universiteit van Oslo, Noorwegen. De onderzoekers testten twee Bio-Vitamine D3 (D-Pearls) preparaten (een capsule met een lage en een met een hoge dosering) op een groep sporters en ontdekten dat beide doseringen effectief in het lichaam werden opgenomen.
   

  Wist u dat…

  • Zonnebrandcrème met een factor hoger dan 8 de vorming van vitamine-D in de huid belemmert?

  • Er duizenden vitamine-D receptoren in al uw verschillende lichaamsweefsels zitten?

  • Vitamine-D ophoopt in vetweefsel? Obese mensen hebben vaak een vitamine-D gebrek omdat de voedingsstof de bloedsomloop niet bereikt.

   

   
  Bio-Vitamine D3 25 µg
   
  Bio-Vitamine D3 75 µg  https://www.hopkinsmedicine.org/news/newsroom/news-releases/low-vitamin-d-levels-associated-with-scarring-lung-disease