Zoeken

  Search Results

  Afsluiten

  Pharma Nord is één van Europa's leidende fabrikanten van voedingssupplementen en kruidenpreparaten. Het bedrijf ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt wetenschappelijk onderbouwde voedingssupplementen, kruidenpreparaten en geneesmiddelen gebaseerd op een optimale biologische beschikbaarheid en documentatie.

  Pharma Nords fabriek in Vojens

  De onderzoeksdatabase van Pharma Nord bevat meer dan 9.000 wetenschappelijke studies – inclusief een groot aantal onderzoeken die met eigen preparaten zijn uitgevoerd. De database is de hoeksteen van de productontwikkeling.

  Pharma Nord, met zijn productiefaciliteiten en hoofdkantoor in Denemarken, is in bijna 50 landen verkrijgbaar. De producten van Pharma Nord zijn via 25 dochtermaatschappijen en 20 business partners vertegenwoordigd in Europa, het Midden-Oosten en in de snel groeiende markten van Azië en de Verenigde Staten.

  Pharma Nord is een besloten vennootschap.
   

  Deense kwaliteit

  Pharma Nord vervaardigt voedingssupplementen en kruidenpreparaten in Denemarken die voldoen aan de strikte Deense wetgeving. Omdat deze wetgeving de strengste is in Europa zijn de producten van een hoog en geborgd kwaliteitsniveau. Door de toenemende populariteit van deze kwaliteitsproducten heeft Pharma Nord zijn productiefaciliteiten in Denemarken uitgebreid en niet naar lage lonen landen verplaatst. Recentelijk is een nieuwe fabriek met productie- en opslagfaciliteiten geopend in Vojens, ongeveer 50 km ten noorden van de Deens-Duitse grens. Met deze uitbreiding kan Pharma Nord zijn huidige productiecapaciteit verdrievoudigen en voldoen aan toekomstige groei en ontwikkeling.

  Gouden logo van Pharma Nord

  Een bekend merk

  Pharma Nord is in vele landen een bekend merk geworden. Vooral dankzij het karakteristieke design met het bekende “kwaliteitslogo”, de gouden vijzel met het opengewerkte “kijkgat” naar de producten in de verpakking, de exclusieve doosjes met de zilveren rand en het uniforme Bio-concept. Consumenten, detaillisten en medewerkers in de gezondheidszorg associëren deze kenmerken met gedegen onderzoeken een hoge biologische beschikbaarheid. Ze zorgen ervoor dat de Pharma Nord producten een vaste plaats krijgen op een markt die vaak door trends wordt beheerst. Niet voor niets heeft de internationale Superbrand Council Pharma Nord uitgeroepen tot “Superbrand 2007”.

  Nutraceutical Industry

  Pharma Nord en een aantal collega’s uit de branche hebben de Nutraceutical Industry (NI) opgericht, een vennootschap van vooraanstaande nutraceutische leveranciers.

  Hoofddoel van de NI is om de kloof tussen de twee scherp gescheiden sectoren van farmaceutische geneesmiddelen en voeding te overbruggen. Sven Moesgaard, directeur technische zaken van Pharma Nord, staat aan het hoofd van de Nutraceutical Industry.

  Verschillende groenten en fruit en een stokbrood

  Geschiedenis van Pharma Nord

  Pharma Nord werd in 1981 opgericht door de twee huidige eigenaren, Eli Wallin en Sven Moesgaard, die zijn begonnen met de import van een Brits selenium product. Dit product werd vrij snel verder ontwikkeld tot het bekende product Bio-Seleen+ Zink, dat nog steeds een hoeksteen is van het productassortiment.

  Het onderliggende idee van Pharma Nord was om de tekortkomingen van de moderne voeding te compenseren door middel van voedingssupplementen met een hoge biologische beschikbaarheid en een goed onderzochte werking. Bio-Seleen+Zink verwezenlijkte deze filosofie met succes in één enkel product en legde de basis voor de eerste dochterondernemingen die in Zweden, Engeland en Finland werden gevestigd.

  In de loop der jaren heeft Pharma Nord de reputatie opgebouwd van een innoverende en vooruitstrevende speler op de markt. Pharma Nord was het eerste bedrijf dat co-enzym Q10 op de Europese markt heeft geïntroduceerd. Het product Bio-Quinon Q10 werd in 1990 gelanceerd en is uitgegroeid tot één van de bekendste Q10 producten ter wereld. Dit is slechts één van de vele voorbeelden waaruit blijkt dat Pharma Nord vooroploopt bij het omzetten van nieuwe kennis in nieuwe producten.

  Wij kennen maar 1 standaard - De hoogste

  Pharma Nord neemt een aparte plaats in de voedingssupplementenindustrie in omdat al onze producten – inclusief de voedingssupplementen – niet alleen worden geproduceerd volgens cGMP (current Good Manufacturing Practice) maar ook in overeenstemming met de richtlijnen voor de productie van medicijnen. Deze hogere productiemaatstaf brengt een aantal voordelen voor Pharma Nord en zijn klanten met zich mee. De klanten profiteren van de controlemechanismen en vereisten die aan farmaceutische productie verbonden zijn, zoals gedocumenteerde uniformiteit, veiligheid en werkzaamheid van het product. Voor Pharma Nord zelf betekent het dat artsen, onderzoekers en andere gezondheidsspecialisten onze preparaten vertrouwen en veel daarvan voor wetenschappelijke studies gebruiken en aan hun cliënten aanbevelen. Het is bovendien mogelijk dat hetzelfde preparaat in een aantal landen als OTC voedingssupplement maar ook als medicijn op de markt is, soms onder verschillende productnamen.

  De Pharma Nord producten worden momenteel verkocht in meer dan 50 landen.

  Erkenning en awards

  De combinatie van gedocumenteerde producten en verkopen via winkels heeft Pharma Nord aanzienlijk succes en wereldwijde erkenning opgeleverd. In de loop der jaren heeft Pharma Nord een aantal eervolle onderscheidingen op verschillende gebieden mogen ontvangen van de handel en retailorganisaties.

  Pharma Nord heeft de volgende awards ontvangen:

  • Oeuvre Award (Lifetime Achievement Award)  Lees meer
  • Supermerk van het Jaar op de B2C markt (genomineerd) 
  • Product van het Jaar
  • Meest informatieve campagne