Zoeken

  Search Results

  Afsluiten

  MASTERCLASSES NAJAAR 2021

  De rol van essentiële voedingsstoffen bij gezond ouder worden

   

  Hieronder vindt u een lijst met aankomende masterclasses van Pharma Nord. Deze zullen plaatsvinden in verschillende regio's van Nederland. Op deze pagina leest u informatie over het onderwerp, de locatie, de datum en het tijdstip van de masterclasses. De adressen staan op de uitnodiging vermeld.


  Spreker

  Thema 

   Tijden   

  Alehagen

  1. Het verouderingsproces van het cardiovasculaire systeem

  • Deze lezing gaat over de details van een langlopende multicenter, dubbelblinde en placebo gecontroleerde interventiestudie.

  16.00 – 20.00
  Jan Blaauw

  2. De rol van vitaminen en mineralen bij het herstel van een aanhoudend belast immuunsysteem

  • Lezing  waarbij met name vitamine C, D en seleen aan de orde komen, waarmee het effect op het immuunsysteem wordt onderbouwd.

  09.30 – 14.00
  Ischa Gijzel

  3. Stemming, de reactie op stress en ziekte, en ondersteunende voedingsstoffen

  • Onze stemming en geestelijke gezondheid worden beïnvloed door ons werk, stress, privéleven en zelfs ziekte. Dit webinar gaat in op de onderliggende mechanismen en kijkt naar voedingsstoffen die ondersteuning bieden.
  16.00 – 20.00
  Ischa Gijzel

  4. Het brein in veranderende omstandigheden: hoe blijf je mentaal fit? (Het brein deel 1)

  • Samenhang en leefstijlinterventies als voedingsstof voor behandelaars

  • Als een orgaan flink onder druk heeft gestaan, de laatste 1,5 jaar, is het ons brein. Hoe zit dat eigenlijk in dat brein?

  • Hoe is de samenhang, wat voor invloed heeft de leefomgeving en welke interventies biedt dat u als behandelaar?

  • Ontvang de laatste inzichten op het gebied van breingezondheid en leeftsijl.

  09.30 – 14.00
  Rinske Pauw

  5. Interactie supplementen en medicijnen – veiligheid staat voorop

  • De invloed van  medicijngebruik op de voedingstoestand van een patiënt. En welke  voedingssupplementen, voeding en de werking van medicijnen kunnen veranderen.

  16.00 – 20.00
  09.30 – 14.00
  Hanno Pijl

  6. Onze levensstijl is de oorzaak van ziekte - niet veroudering

  • Naarmate we ouder worden, ontwikkelen we chronische ziekten. Maar is het niet het verouderingsproces dat het probleem is? Het is onze keuze van voeding en levensstijl. Dit webinar gaat dieper in op de rol van voeding.

  16.00 – 20.00
  Jeroen de Haas

  7. Cardiovasculaire veroudering remmen met Q10 en seleen

  • Cardiovasculaire veroudering is een probleem dat veel mensen in Nederland treft. Dit hangt voor een groot deel samen met een ongezonde leefstijl. Correcte orthomoleculaire interventie is belangrijk om het risico op cardiovasculaire veroudering te verminderen. Tijdens deze lezing wordt ingegaan op de pathofysiologie van cardiovasculaire veroudering en ook op de preventieve en therapeutische mogelijkheden op orthomoleculair gebied. Vooral de stoffen Q10 en seleen komen aan bod en ook praktijkgevallen en laboratoriumonderzoek komen uitgebreid aan bod.

  09.30 – 14.00
  Jeroen de Haas

  8. Hoe kun je orthomoleculaire interventies inzetten bij autisme? (verdieping)

  • Samenhang en leefstijlinterventies als voedingsstof voor behandelaars

  • Als een orgaan flink onder druk heeft gestaan, de laatste 1,5 jaar, is het ons brein. Hoe zit dat eigenlijk in dat brein?

  • Hoe is de samenhang, wat voor invloed heeft de leefomgeving en welke interventies biedt dat u als behandelaar?

  • Ontvang de laatste inzichten op het gebied van breingezondheid en leeftsijl.

  09.30 – 14.00
  Prof. Dr. Peter MT Deen

  9. Zuurstof - de sleutel tot leven en tegelijk een oorzaak van ziekte

  • We hebben zuurstof nodig om onze cellen in staat te stellen energie te produceren om in leven te blijven, maar tegelijkertijd is zuurstof de bron van schadelijke vrije radicalen die ziekten veroorzaken. Onze nieren spelen een sleutelrol bij het handhaven van de zuurstofbalans van het lichaam, en daarom is een gezonde nierfunctie zo belangrijk voor ons.

  16.00-20.00
  Jeroen de Haas

  10. Wat is de relatie tussen je darmen en je immuunsysteem?

  • Darmen doen veel meer dan alleen voedsel verteren. Ze zijn ook een zeer belangrijk onderdeel van het immuunsysteem. En daarin speelt het microbioom (voorheen darmflora) een onmisbare rol. Je microbioom en immuunsysteem zijn een topteam. Ongeveer 70% van je immuunsysteem bevindt zich in je dikke darm en dit is ook waar het grootste deel van je microbioom zich bevindt. Het microbioom helpt onder andere bij de groei en deling van immuuncellen. Op deze manier helpt je microbioom om een groot en sterk leger klaar te hebben om ziekteverwekkers te bestrijden. Je microbioom ondersteunt dus je immuunsysteem bij het bestrijden van een virus of andere ziekteverwekkers.

   Studies tonen echter aan dat ons microbioom aan kwaliteit verliest. Ook heeft ongeveer 25% van de Nederlanders darmproblemen. In de lezing gaat Jeroen de Haas in op praktische toepassingen voor het optimaliseren van de darmen en immuniteit.

  09.30 – 14.00
  Remko Kuipers

  11. Vetzuren en hun belangrijke rol in een goede gezondheid

  • Deze lezing gaat in op de essentiële vetzuren en het belang om ze uit de juiste voedselbronnen en supplementen te halen om gezond te blijven.

  16.00 – 20.00
  Ischa Gijzel

  12. Welke voedingsstoffen zijn er voor de ondersteuning van het brein in relatie tot de rest van het lichaam? (Het brein deel 2)

  • Onze mondgezondheid, darmgezondheid, huidgezondheid en schildkliergezondheid zijn essentieel voor onze hersenen. Lees meer over hoe een slechte gezondheid uw geest kan beïnvloeden en welke voedingsstoffen een rol spelen in het hele plaatje.

  09.30 – 14.00
  W. Cortvriendt

  13. Welke micronutriënten kunnen bijdragen aan een stabiel immuunsysteem?

  • Ga mee met William Cortvriendt, de auteur van “Cancer Free” in een discussie over hoe voedingsinterventie en verschillende micronutriënten zoals seleen, Q10, vitamine D, L-carnitine kunnen bijdragen aan een stabiel immuunsysteem en een goede gezondheid.

  16.00 – 20.00

   

  Kies hieronder de gewenste masterclass.

  Let op! Na inschrijving ontvangt u 1 bevestigingsmail, ook als u inschrijft voor meerdere events.