Zoeken

  Search Results

  Afsluiten

  Voorkom dat u uw geld zomaar weggooit: Slechts één merk Q10 kwam door de test
  Hebt u zich ooit afgevraagd of het Q10-preparaat dat u gebruikt ook echt in uw bloed wordt opgenomen? Een recent gepubliceerde studie naar de biobeschikbaarheid van Q10 leverde een verrassend resultaat op. Lees verder en ontdek welk preparaat de test met vlag en wimpel doorstond.

  Zou u een auto kopen zonder motor? Domme vraag. Maar waarom kopen dan zoveel mensen Q10-preparaten zonder te weten of het lichaam die kan opnemen? Een recente studie vergeleek zes verschillende Q10-preparaten en onthulde dat slechts één daarvan goede opneembaarheid bezat, de vijf anderen faalden op dat gebied. Als dat kwaliteitsverschil representatief is voor de Q10-markt, is het mogelijk dat miljoenen mensen hun geld verkwisten aan waardeloze producten.

  Deense winnaar

  In de studie, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nutrition, onderzochten wetenschappers hoe goed zes verschillende Q10-preparaten in het lichaam worden opgenomen. Om dat na te gaan, testten ze een dosis van 100 mg van elk preparaat op 14 gezonde mensen. Er zat telkens een periode van vier weken tussen de tests, om te voorkomen dat de preparaten elkaar zouden beïnvloeden (zgn. wash-out periode). Slechts één product doorstond de test met vlag en wimpel, en dat was een Q10-preparaat van de Deense fabrikant Pharma Nord.

  Tweemaal zo goed opgenomen

  Het winnende preparaat wordt geproduceerd door Pharma Nord en bevat co-enzym Q10 van farmaceutische kwaliteit in een oplossing van sojaolie. Het product werd tweemaal beter opgenomen dan het tweede product uit de test, en (minstens) driemaal beter dan de overige vier preparaten.
  De studie werd geleid door Q10-onderzoekers van de Pablo de Olavide Universiteit in Sevilla, Spanje.

  Geschikt voor wetenschappelijk onderzoek

  Het is niet de eerste keer dat het Q10-preparaat van Pharma Nord het best uit de bus komt in opneembaarheidsstudies. Het wordt beschouwd als het best gedocumenteerde Q10-product wat betreft de biobeschikbaarheid en veiligheid. Dat is ook de reden waarom dit product voor twee van de grootste en meest opzienbarende studies naar Q10 werd gebruikt, namelijk de Q-Symbio-studie (Journal of the American College of Cardiology, Heart Failure, 2014) en de KiSel-10-studie (International Journal of Cardiology, 2013).

  Q10 heeft speciale behandeling nodig

  Co-enzym Q10 is van nature een stof die het lichaam moeilijk kan opnemen. De Q10-moleculen hebben de neiging om samen te klonteren en grote, onoplosbare kristallen te vormen die de darmwand niet kunnen passeren. Pharma Nord heeft een speciale techniek ontwikkeld waarbij Q10 aan oliën met verschillend smeltpunt wordt toegevoegd, waarna het mengsel wordt blootgesteld aan een speciaal verhittingsproces. Daardoor verandert het oppervlak van de Q10-kristallen, waardoor ze volledig kunnen oplossen in het darmkanaal, zodat de Q10-moleculen vrijkomen en de darmwand kunnen passeren om in het bloed te worden opgenomen.

  Lees hier meer over Bio-Quinon Active Q10


  Bron:
  Bioavailability of coenzyme Q10 supplements depends on carrier lipids and solubilization
  Guillermo López-Lluch1*, Jesús del Pozo-Cruz2, Ana Sánchez-Cuesta1, Ana
  Belén Cortés-Rodríguez1 and Plácido Navas1
  Nutrition (online), 26 juni 2018: DOI: 10.1016/j.nut.2018.05.020