Zoeken

  Search Results

  Afsluiten

  Uw immuunsysteem heeft in de winter extra vitamine D nodig
  Uw immuunsysteem heeft extra vitamine D in olie nodig in het koude seizoen

  Vitamine D is belangrijk voor onze gezondheid. De stof helpt onder andere bij het behoud van sterke botten en een normale spierfunctie en ondersteunt een normaal functionerend afweersysteem. In het koude seizoen (oktober tot april), wanneer we vatbaarder zijn voor virussen en infecties, krijgen we echter niet genoeg zonlicht om vitamine D in onze huid aan te maken. Dan is een supplement een goed alternatief.

  Maar u wilt dan wel een preparaat dat gegarandeerd goed wordt opgenomen in het lichaam. En daarvoor moet u op een speciaal detail letten. Vitamine D is een vetoplosbare voedingsstof. Het is daarom verstandig om altijd een supplement met vitamine D in een olieachtige oplossing in capsules te kiezen, voor een betere opname in het lichaam.

   

  Belangrijk om het juiste type vitamine D te kiezen

  Niet alleen krijgen we in het koude seizoen niet het zonlicht dat we nodig hebben om vitamine D aan te maken, maar de voeding levert ook maar beperkte hoeveelheden van deze voedingsstof. Des te meer reden dus om een supplement te gebruiken. Maar hoe vindt u de juiste soort? Vitamine D is verkrijgbaar in tabletvorm, maar de betere preparaten, zoals D-Pearls, bevatten vitamine D in een olieachtige oplossing, en dat heeft duidelijk voordelen.

  Volgens Susanne Gjedsted Bügel, hoogleraar Humane Voeding aan het departement Voeding, Beweging en Sport van de universiteit van Kopenhagen in Denemarken, is er een essentieel verschil tussen tabletten en capsules met olie.

  "Vitamine D in tabletvorm moet samen met een vetrijke maaltijd worden ingenomen. Maar veel mensen zullen hun vitamine D bij het ontbijt innemen, de maaltijd van de dag die het minste of geen vet bevat. Het lichaam neemt de vitamine dan niet zo goed of zelfs helemaal niet op. Een betere oplossing is om te kiezen voor een preparaat met vitamine D die al is opgelost in een soort olie. Dat maakt het aanzienlijk makkelijker voor het lichaam om de voedingsstof op te nemen," zegt professor Bügel.

   

  Nog een belangrijk maar onbekend detail

  Er zijn veel verschillende preparaten die vitamine D in met olie gevulde capsules bevatten. Het is logisch dat een consument aanneemt dat ze allemaal even effectief zijn, maar dat is niet noodzakelijkerwijs het geval. Pharma Nord heeft het eenvoudiger gemaakt om in de jungle van vitamine D-supplementen het juiste preparaat te vinden, aan de hand van het ultieme kwaliteitsstempel: wetenschappelijke documentatie.

  Het Bio-Vitamine D3 (D-Pearls) preparaat is getest in talloze menselijke interventiestudies waarin wetenschappers hebben nagegaan hoe het supplement verschillende lichaamsfuncties beïnvloedt. De onderzoeken zijn gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften. Tot nu toe is onderzoek gedaan naar het effect van het product op de spierfunctie, mentale prestaties, stresstolerantie en het immuunsysteem.

  Elk onderzoek naar D-Pearls heeft aangetoond dat het supplement effectief in het bloed wordt opgenomen en de vitamine D-status van het lichaam dienovereenkomstig verhoogt.

  Er zijn drie verschillende D-Pearls sterktes (25, 38 en 75 microgram). Het supplement is ook verkrijgbaar in een 100% plantaardige versie (38 microgram) die bijzonder geschikt is voor vegetariërs en veganisten.