Netherlands | Select other Country

Gratis levering

Oudere vaders en de gezondheid van hun kinderen
Kinderen van oudere vaders hebben vaker geestelijke problemen en een lagere intelligentie blijkt uit een recent verschenen grootschalige Zweeds-Amerikaanse studie.

Een kind van een 45 jarige vader heeft een 13x hogere kans op een bipolaire stoornis  en 13x zoveel kans op ADHD dan een kind van een 24 jarige vader.

Ongeveer 1 op de 7 kinderen geboren in Nederland is verwekt door een vader die ouder is dan 40 jaar.

Deze resultaten zijn niet verrassend. In 2012 hebben IJslandse onderzoekers een onderzoek gepubliceerd in het toonaangevende blad Nature dat laat zien dat de oorzaak van een mindere intelligentie van kinderen van oudere vaders veroorzaakt wordt door mutaties die de vader doorgeeft. Hoe ouder de vader, hoe meer mutaties hij doorgeeft.

Ook in 2009 stelde onderzoeker McGrath vast dat de intellectuele capaciteiten van kinderen worden beïnvloed door het biologisch verouderingsmechanisme van hun vaders.

Gezond zaad – eigen invloed
Gezond leven, niet roken en matig drinken zijn invloeden die de aanstaande vader zelf in de hand heeft. Ook gezond eten speelt een belangrijke rol. Diverse grote onderzoeken hebben laten zien dat de inname van een voldoende hoeveelheid antioxidanten een positieve invloed heeft op de kwaliteit van het zaad.

Recent heeft het Europese wetenschappelijke instituut EFSA de invloed van voedingsstoffen op de aanmaak van sperma onderzocht. Zij hebben een aantal stoffen gevonden die goed zijn voor de kwaliteit en werking van het sperma en de vruchtbaarheid van de man. Voor de stoffen seleen en zink geldt dat deze werking wetenschappelijk bewezen is. Zink helpt bovendien ook voor de vruchtbaarheid van de vrouw.
 

Wat te kiezen?
De combinatie van seleen en zink is te vinden in het product Bio-Seleen+Zink van Pharma Nord. Dit product een speciaal soort seleen dat speciaal door de wetenschappers van EFSA werd beoordeeld omdat het zo anders is dan de gebruikelijke seleen vormen. De gebruikte vorm van seleen heet SelenoPrecise en wordt 150-200% beter opgenomen dan de gewone vormen van seleen.

U kunt meer lezen over Bio-Seleen+Zink via deze link .

Bio-Seleen+Zink bevat 100 µg seleen en 15 mg zink.
Een verpakking bevat 90 tabletten, die goed is voor 3 maanden.