Netherlands | Select other Country

Gratis levering

Onderzocht bij depressie
Onderzoek laat zien dat mensen met een depressie baat kunnen hebben bij het gebruik van visolie. Het gaat om een meta-analyse waarbij 13 onderzoeken met 731 deelnemers zijn verwerkt. Het best bleek de aanpak aan te slaan bij een subgroep die een dagelijkse dosering van 1000 mg EPA+DHA kregen, die 60% of meer EPA bevatte. De auteurs komen tot de conclusie dat het gebruik van verse vis niet de goede verhouding levert. Zalm en haring bevatten ongeveer 50% EPA. Bij makreel is de verhouding EPA/DHA zelfs 25% / 75%.

Voedingssupplementen hebben de voorkeur van de onderzoekers.  Bij voedingssupplementen is de verhouding EPA/DHA namelijk wel goed in te stellen. De standaard visoliecapsule heeft een verhouding 60% EPA en 40% DHA. Speciale soorten zoals de Bio-Marine kennen een wat hogere verhouding van 63% EPA en 37% DHA. Het product is bovendien sterk geconcentreerd. De visolie bevat 60% EPA+DHA, vergeleken met 30% voor de standaard visolie.

Om een dosering van 1000 mg per dag binnen te krijgen heb je bij de Bio-Marine voldoende aan 3 capsules per dag. Bij de standaard visolie in een 500 mg capsule is de dubbele hoeveelheid van 6 capsules nodig. Bio-Marine maakt bovendien gebruik van het uitstekende PureMax zuiveringssysteem.

In de laatste voedselconsumptie peiling bleek dat slecht 2 op de 10 Nederlanders de norm haalden voor visconsumptie: 2x per week vis eten. waarvan 1x vette vis. Onder speciale omstandigheden zijn hogere doseringen nodig en soms ook een speciale verhouding, die bij vis niet aanwezig of te reguleren is.