Netherlands | Select other Country

Gratis levering

Onderzocht bij depressie

Onderzoek laat zien dat mensen met een depressie baat kunnen hebben bij het gebruik van visolie. Het gaat om een meta-analyse waarbij 13 onderzoeken met 731 deelnemers zijn verwerkt. Het best bleek de aanpak aan te slaan bij een subgroep die een dagelijkse dosering van 1000 mg EPA+DHA kregen, die 60% of meer EPA bevatte. De auteurs komen tot de conclusie dat het gebruik van verse vis niet de goede verhouding levert. Zalm en haring bevatten ongeveer 50% EPA. Bij makreel is de verhouding EPA/DHA zelfs 25% / 75%.

Voedingssupplementen hebben de voorkeur van de onderzoekers.  Bij voedingssupplementen is de verhouding EPA/DHA namelijk wel goed in te stellen. De standaard visoliecapsule heeft een verhouding 60% EPA en 40% DHA. Speciale soorten zoals de Bio-Marine kennen een wat hogere verhouding van 63% EPA en 37% DHA. Het product is bovendien sterk geconcentreerd. De visolie bevat 60% EPA+DHA, vergeleken met 30% voor de standaard visolie.

Om een dosering van 1000 mg per dag binnen te krijgen heb je bij de Bio-Marine voldoende aan 3 capsules per dag. Bij de standaard visolie in een 500 mg capsule is de dubbele hoeveelheid van 6 capsules nodig. Bio-Marine maakt bovendien gebruik van het uitstekende PureMax zuiveringssysteem.

In de laatste voedselconsumptie peiling bleek dat slecht 2 op de 10 Nederlanders de norm haalden voor visconsumptie: 2x per week vis eten. waarvan 1x vette vis. Onder speciale omstandigheden zijn hogere doseringen nodig en soms ook een speciale verhouding, die bij vis niet aanwezig of te reguleren is.

Ander nieuws