Zoeken

  Search Results

  Afsluiten

  Nieuwe wetenschappelijke ontdekking: Het recept voor levenskwaliteit op hoge leeftijd
  Mensen op leeftijd kunnen met hulp van twee belangrijke voedingsstoffen op een volkomen natuurlijke manier eenvoudig bijdragen aan het behoud van hun vitaliteit en gezondheid. Lees verder over de Zweedse ontdekking die ouderen kan helpen langer gezond te blijven.

  Maakt u zich zorgen over de oude dag? Daar is nu één reden minder voor. Om langer gezond te blijven en uw kwaliteit van leven te behouden is het van groot belang om twee onmisbare voedingsstoffen aan uw dagelijkse dieet toe te voegen. Zweedse wetenschappers hebben aangetoond dat een combinatie van selenium en co-enzym Q10 een significant verschil kan maken voor de gezondheid en het welzijn van oudere mannen en vrouwen. De studie werd uitgevoerd onder leiding van dokter Urban Alehagen, een cardioloog van de Universiteit van Linköping in Zweden, en is gepubliceerd in het vooraanstaande tijdschrift Biofactors.
   

  Haalde wereldwijd de krantenkoppen

  Het is niet de eerste keer dat Alehagen en zijn team de grote mogelijkheden van deze twee voedingsstoffen hebben aangetoond. In 2013 publiceerden zij hun eerste studie onder een groot aantal gezonde maar oudere mannen en vrouwen waarin ze aantoonden dat de dagelijkse inname van selenium (SelenoPrecise) en co-enzym Q10 (Bio-Quinon Active Q10) de levenskwaliteit in verschillende opzichten verbeterde. Deze zogeheten KiSel-10 studie werd gepubliceerd in het International Journal of  Cardiology en haalde wereldwijd de kranten.

  Nieuw en overtuigend bewijs

  Voor dit baanbrekende onderzoek, waaraan 443 mannen en vrouwen in de leeftijd van 70-88 jaar meewerkten, hebben Alehagen en zijn team van wetenschappers vier jaar lang bloedmonsters afgenomen van de deelnemers, die de actieve stoffen of een placebo toegediend kregen. Na de publicatie van de studie hebben de onderzoekers de bloedmonsters verder geanalyseerd en elke nieuwe analyse leverde nieuw en overtuigend bewijs op dat de supplementen inderdaad effect hebben.
   

  Relatie met het hart

  In hun meest recente studie, de twaalfde die gepubliceerd werd op basis van de originele bevindingen van KiSel-10, konden de Zweedse wetenschappers bevestigen dat de combinatie van de twee supplementen oudere mensen inderdaad helpt om hun levenskwaliteit en algemene gezondheid te behouden. Als onderdeel van deze studie besteedden de onderzoekers speciale aandacht aan een fenomeen dat vaak voorkomt op hoge leeftijd: fibrose, de ontwikkeling van littekenweefsel in de hartspier, waardoor het hart aan kracht verliest.

  Deze twee producten veranderen het concept van veroudering

  SelenoPrecise is een unieke, gepatenteerde, organische seleniumgist waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat 88,7% van de daarin aanwezige selenium door het lichaam wordt opgenomen. Dat is heel goed nieuws, omdat mensen selenium onder andere nodig hebben voor:

  • het behoud van een normaal functionerend immuunsysteem

  • het ondersteunen van een normale schildklierfunctie

  • de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

  De deelnemers aan het onderzoek die de actieve producten kregen, ontvingen 200 microgram selenium per dag. Dat is ongeveer vier keer zo veel als de gemiddelde Europeaan uit zijn voeding haalt.
   

  Vermindert vermoeidheid

  Het andere product dat bij dit baanbrekende en zeer omvangrijke onderzoeksproject werd gebruikt is Bio-Quinon Active Q10, dat hoogwaardige, lichaamsidentieke co-enzym Q10 en vitamine C bevat en helpt om vermoeidheid en uitputting te verminderen.

  Co-enzym Q10 is een vitamineachtige stof die in de mitochondriën, de krachtcentrales van de cel, bijdraagt aan de energieproductie. Het lichaam kan zelf Q10 aanmaken, maar naarmate we ouder worden neemt de eigen productie van de stof af. Bij oudere mensen is de eigen aanmaak nog maar een fractie van wat die was toen ze twintigers waren. Het is daarom geen wonder dat Bio-Quinon Active Q10 een populair supplement is onder ouderen.

  Waardevol onderzoek

  De 12 studies die Urban Alehagen en zijn collega’s tot nu toe hebben gepubliceerd worden als bijzonder nuttig beschouwd voor inzicht in het verouderingsproces en het effect daarvan op mensen. Tegelijkertijd laat dit waardevolle onderzoek zien hoe we met behulp van natuurlijke stoffen die een belangrijke rol lijken te spelen voor de menselijke gezondheid onze kwaliteit van leven kunnen behouden.

  Lees hier meer over:
   

                    
  Bio-Quinon Active Q10
   
  Bio- Seleen Forte