Opname wordt volkomen genegeerd
Zoals de meeste consumententests van Q10-merken, besteedt de hierboven genoemde studie geen aandacht aan de allerbelangrijkste onderzoeksparameter, die van de opneembaarheid.
Natuurlijk is het relevant om te kijken naar de hoeveelheid Q10 (in mg) die er in een product zit, maar als het actieve ingrediënt niet goed wordt opgenomen in het bloed om naar de verschillende weefsels in het lichaam te worden getransporteerd, heeft het feitelijk niet veel zin om te kijken naar de hoeveelheden Q10 in de producten.
Q10 met wetenschappelijke documentatie
Als een van de zeer weinige producenten kan Pharma Nord wetenschappelijke documentatie overleggen waarin wordt aangetoond dat de inhoud aan Q10 in de verschillende preparaten van dit bedrijf effectief in het bloed wordt opgenomen. Nog belangrijker is dat veel van de gepubliceerde studies die zijn uitgevoerd met het Q10-preparaat van Pharma Nord niet alleen aantonen dat het actieve ingrediënt goed wordt opgenomen door het lichaam maar ook dat het meetbare gezondheidseffecten heeft. Dat is bijvoorbeeld het geval in grote, internationaal erkende studies als KiSel-10 (International Journal of Cardiology, 2013) en Q-Symbio (JACC, Heart Failure, 2014).
|