Zoeken

  Search Results

  Afsluiten

  Nederlanders hebben slaapproblemen
  Een tekort aan slaap verhoogt het risico op verkeersongelukken, obesitas en andere gezondheidsproblemen. Maar de natuurlijke stof melatonine kan helpen deze problemen te bestrijden. Lees verder en ontdek meer over deze veilige slaapbevorderaar, die door steeds meer mensen wordt gebruikt.

  Wij Nederlanders zijn goed in veel dingen maar slapen hoort daar niet bij. Uit een studie van het GFK onder 22.000 deelnemers bleek dat 36% van de vrouwen en 19% van de mannen slaapproblemen heeft. Dat is bijna 1 op de 3 Nederlanders die aan een slaapstoornis lijdt.

  Ongelukken en gezondheidsproblemen

  Slaapgebrek en vooral de slaapstoornis die bekend is als slaapapneu verhoogt het risico op verkeersongelukken. Bovendien zijn er studies die slecht slapen in verband brengen met een verhoogde kans op obesitas. Volgens deskundige, dr. Ioana Munteanu, heeft een volwassene minstens zes tot acht uur ongestoorde slaap per nacht nodig.

  Melatonine – een natuurlijke slaapopwekker

  Volwassenen met slaapproblemen gaan steeds vaker slaapmedicijnen gebruiken, maar er zijn veiliger alternatieven die de voorkeur zouden kunnen verdienen omdat ze niet verslavend zijn. Melatonine, een natuurlijke stof die steeds meer mensen ontdekken, draagt bij aan het verkorten van de inslaaptijd. Bij gebruik van Bio-Melatonine 3mg wordt het gunstige effect bereikt door 1 tablet melatonine (vanaf 1 mg) vlak voor het slapengaan in te nemen.

   

  Blauw licht en nachtdiensten

  Melatonine is een natuurlijk hormoon dat de hersenen aanmaken als het buiten donker wordt. Het is de stof die je een moe gevoel geeft en maakt dat je wilt slapen. Maar er zijn omstandigheden die de natuurlijke melatonineaanmaak kunnen belemmeren. Blootstelling aan kunstlicht (tijdens nachtdiensten, etc.) of aan het zogeheten blauwe licht van de laptops, telefoons en tablets die mensen vaak mee naar bed nemen, kan de aanmaak van melatonine verminderen en slaapstoornissen veroorzaken.
   

  Zelfs nuttig bij jet-lag

  Ook internationale reizigers die diverse tijdzones passeren, waardoor hun 24-uursklok van slag raakt, kunnen baat hebben bij Bio-Melatonine 3mg. Vanaf slechts 0,5 mg melatonine is het al mogelijk om het subjectieve gevoel van jet-lag te verlichten.
   

  Lees meer over Bio-Melatonine 3mg op