Zoeken

  Search Results

  Afsluiten

  Meer seleen lijkt gunstig voor de gezondheid van mannen
  Een te lage seleenconsumptie kan er bij mannen toe leiden dat ze te weinig van deze essentiële voedingsstof binnenkrijgen om hun lichaam optimaal te beschermen. Lees verder over de nieuwe Nederlandse studie naar seleen en prostaatproblemen en ontdek hoe u er met SelenoPrecise voor kunt zorgen voldoende seleen binnen te krijgen.

  Een nieuwe studie1 waaraan onder anderen Nederlandse wetenschappers van de universiteit van Wageningen en van het Radboud UMC in Nijmegen meewerkten, onderzocht of seleen een remmende werking heeft op bepaalde genen waarvan bekend is dat ze prostaatproblemen kunnen veroorzaken. De onderzoekers gaven de deelnemers aan de studie een placebo (zonder werkzame stof) of SelenoPrecise, een gepatenteerde seleengist met een hoge opneembaarheid. Uit de studie bleek dat de seleenbehandeling een positief effect had en dat het gehalte aan seleen van de mannen die het supplement toegediend kregen al binnen vijf weken van gemiddeld 81 microgram voor de behandeling was gestegen tot 185 microgram na de behandeling.

  1 Oncotarget, 2017, Vol. 8, (No. 6), pp: 10565-10579
   

  Voedingsstof met potentieel

  De westerse levenswijze kan voor mannen een verhoogde kans op prostaatproblemen meebrengen. Daarbij spelen veel factoren een rol, zoals overgewicht, nachtdiensten, de blootstelling aan chemicaliën, genetische aanleg en de voeding. Verschillende studies wijzen erop dat bepaalde voedingsstoffen een preventieve werking hebben, zoals seleen, een stof die het waard is om nader onder de loep te nemen.

  Europa is arm aan seleen
  We kunnen seleen alleen uit onze voeding halen en in grote delen van Europa (ook in Nederland) krijgen consumenten relatief weinig van de stof binnen omdat de Europese landbouwgrond in veel regio’s maar weinig seleen bevat. Talloze studies hebben aangetoond dat mannen baat kunnen hebben bij een hogere seleenconsumptie en alleen al daarom verdient deze stof meer aandacht.

  Te weinig seleen
  Een groep onderzoekers van de Deense universiteit van Århus en het DTU Food (Nationale Voedingsinstituut) deed een interessante ontdekking. Zij voerden een studie uit onder 27.179 Deense mannen en stelden vast dat 80% van de deelnemers niet voldoende seleen had om het van deze stof afhankelijke enzym selenoproteïne P optimaal te laten functioneren. Het is bekend dat selenoproteïne P belangrijk is voor de bescherming van de mannelijke gezondheid.

   

  Goede opneembaarheid is wetenschappelijk aangetoond

  SelenoPrecise is een organische seleengist die meer dan 30 verschillende organische seleenverbindingen bevat, overeenkomstig wat we uit een goed uitgebalanceerde voeding binnen zouden krijgen. Het is aangetoond dat 88,7% van de seleen in SelenoPrecise door het lichaam wordt opgenomen. 74% van de stof wordt vastgehouden en opgenomen in belangrijke selenoproteïnen, zoals selenoproteïne P. De uitstekende opneembaarheid en biobeschikbaarheid maken SelenoPrecise bij uitstek geschikt voor onderzoeksdoeleinden.
   

  Lees meer

   

  Veel belangstelling onder gezondheidsspecialisten

  Pharma Nord nodigde onlangs gezondheidsspecialisten uit voor een symposium over het seleen tekort in de voeding en de gevolgen daarvan voor de menselijke gezondheid.

  Tijdens het symposium hielden drie onafhankelijke experts voor meer dan vijftig gezondheidsspecialisten presentaties over de achtergronden en oorzaken van het seleentekort, de nieuwste stand van het onderzoek en de mogelijkheden van suppletie om de effecten van dit tekort tegen te gaan.

  Grote Nederlandse studie gepresenteerd
  Aan de orde kwam onder meer een grote Nederlandse studie naar de seleenstatus, waarbij meer dan 120.000 mensen betrokken waren. Het onderzoek toonde op overtuigende wijze het belang van een hogere dagelijkse consumptie van de voedingsstof.

  Praktische toepassing van seleensupplement
  Een orthomoleculair therapeut besprak vervolgens de mogelijkheden van de inzet van SelonoPrecise/Bio-Seleen+Zink in de dagelijkse praktijk, waarbij hij bijzondere aandacht besteedde aan het verband tussen een laag seleengehalte en schildklierproblemen, en aan de studies die naar de seleenproducten van Pharma Nord zijn gedaan.

  Vanwege de steun en grote belangstelling voor dit symposium voor gezondheidsspecialisten, zullen er in de komende maanden veel soortgelijke symposia worden georganiseerd. Daarbij zal veel aandacht worden besteed aan het hele voorbereidingsproces, aangezien we deze keer merkten dat de meeste mensen zich via veel verschillende digitale nieuwsbrieven aanmeldden.