Zoeken

  Search Results

  Afsluiten

  Krijgen we genoeg voedingsstoffen binnen via onze voeding?

  Jonge vrouw zittend voor een tafel met daarop druiven, bananen en rode appelsBij een gevarieerd voedingspatroon is de opvatting dat we automatisch voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Het typisch moderne voedingspatroon mist echter verscheidene voedingsstoffen. Uit onderzoeken van wetenschappers komt een tekort van een essentieel mineraal steeds weer aan het licht. Tekorten van dit belangrijke mineraal nemen toe waaruit gezondheidsklachten kunnen voortkomen. Dit is het tekort aan het mineraal en spoorelement selenium. Omdat het menselijk lichaam zelf geen selenium kan maken, is het gebruik van een supplement essentieel.

  Nadelige effecten bij lage seleniumwaarden in het lichaam kwamen ook naar boven bij een groot Nederlands onderzoek, uitgevoerd onder 58.000 personen. Bij personen met lage seleniumwaarden was het risico op ernstige gezondheidsklachten zelfs 60% hoger.

  Tekorten in Nederland door bodemuitputting

  Kaart van Europa met per land selenium tekorten

  In Europa is de inname van selenium laag vergeleken met landen als Japan en de Verenigde Staten. Selenium komt voor in de bodem. Echter hebben we in Nederland te kampen met selenium-arme gebieden, waardoor tekorten van selenium kunnen ontstaan. In Finland bleek er zelfs een chronisch seleniumtekort te zijn bij de gehele bevolking. De gezondheid van Finnen moest beschermd worden. De overheid nam hierdoor een wet aan om alleen nog maar selenium verrijkt kunstmest te gebruiken om zodoende de selenium waarden van alle Finnen weer op peil te brengen en te houden om zo de gezondheid van de bevolking te beschermen.

  Geef uw lichaam de bescherming die het nodig heeft

  Selenium supplementen worden steeds populairder onder mensen die zorg willen dragen voor hun gezondheid.Een uitstekend onderzocht supplement is Bio-Seleen+Zink. In de afgelopen 25 jaar hebben miljoenen gebruikers uit meer dan 45 landen de positieve effecten van dit supplement op hun gezondheid kunnen ervaren. Het bevat het gepatenteerde SelenoPrecise met een uitstekend onderzochte opneembaarheid (89%) in het lichaam. SelenoPrecise wordt 150-200% beter opgenomen dan het veelgebruikte anorganische selenium. De opname en werkzaamheid van seleen wordt ondersteund door de combinatie met de vitaminen A, B6, C en E plus zink.