Zoeken

  Search Results

  Afsluiten

  Krijgen we genoeg vitamine D binnen?
  Er zijn diverse redenen waarom mensen niet genoeg vitamine D binnen krijgen. Nieuwe studies laten zien dat we vaak al geboren worden met een tekort aan vitamine D.


  Gezin met jong kind en liggende babyDe laatste tijd wordt er gesproken over vitamine D. De discussie gaat voornamelijk over het feit of de bevolking genoeg binnenkrijgt van deze voedingsstof. Een nieuw Nederlands onderzoek van de Wageningen Universiteit laat zien dat er een groter risico is op een vitamine D tekort bij ouderen.

  De helft tot driekwart van de ouderen bleek een vitamine D tekort te hebben. Zelfs bij de ouderen die gebruik maakten van een vitamine D supplement bleek nog 1 op de 2 mensen een tekort aan vitamine D te hebben.

  Een nieuwe Deense studie toont aan dat 50% van de Deense baby's geboren wordt met een vitamine D tekort. Dit is een gevolg van het tekort aan vitamine D bij de moeders. Ook voor de Nederlandse bevolking geeft dit stof tot nadenken, gezien onze noordelijke ligging en het te weining naar buiten gaan.

  Voldoende naar buiten gaan geeft geen garantie
  Hoogzwangere vrouw zittend op haar knieënHet is makkelijker om meteen te denken dat het vitamine D tekort uit het onderzoek komt door de noordelijke ligging van Denemarken. Zelfs in landen waar meer licht is, blijkt vitamine D tekort ook een probleem te zijn. Uit een Australische studie is gebleken dat 58% van de Australiërs een vitamine D tekort hebben.

  Vitamine D belangrijk voor groei en ontwikkeling
  Vitamine D is al van belang in de vroege levensfase, het draagt namelijk bij aan de normale groei en de ontwikkeling van botweefsel bij kinderen. Het skelet begint te vormen in de 15e week van de zwangerschap. Later in het leven, draagt vitamine D bij aan het normaal functioneren van het immuunsysteem en ter ondersteuning van botten en tanden.

  Waarom worden D-Pearls goed opgenomen in ons lichaam?
  Vitamine D is in vet oplosbaar, de opneembaarheid van vitamine D wordt namelijk geoptimaliseerd door olie. D-pearls bevatten 25 microgram vitamine D3 die opgelost is in een hoge kwaliteit olijfolie. Grafiek met het effect van het gebruik van vitamine D en de snellere opnameDe olijfolie verzekert een goede opneembaarheid van de in vet oplosbare vitamine D3.

  D-Pearls zijn getest door wetenschappers van de Universiteit van Oslo. De onderzoekers gaven 75 mcg vitamine D aan twee groepen atleten en merkten op dat de vitamine D3 beter geabsorbeerd werd in vergelijking met de placebo groep.

  Bron: "Het effect van vitamine D suppletie van 25 (OH) D-status" (André Colin Klæboe Baumann), University of Oslo, juli 2013.
   

  Lees hier meer over Bio-Vitamine D3