Zoeken

  Search Results

  Afsluiten

  Houden je benen je ‘s nachts wakker?
   

  Dan is het misschien interessant om te weten wat wetenschappers ontdekten na het testen van magnesiumtabletten op een groep vrijwilligers. Lees hier over het onderzoek en ontdek waarom de deelnemers plotseling zonder zorgen de nacht door konden komen.

  Is er iets erger dan midden in de nacht wakker worden met een verharde kuitspier? Veel mensen hebben dit probleem. Misschien ben je een van hen?

  Het is volkomen onschuldig, ook al kan het heel vervelend zijn, maar het goede nieuws is dat je er zelf iets aan kunt doen. Een mogelijkheid is het nemen van een magnesiumsupplement.

  Magnesium is een essentieel mineraal dat ondersteuning biedt aan je spieren en zenuwen. Veel mensen - ook sporters - gebruiken magnesium en volgens een nieuwe studie is dat zinvol.

   
  Pharmanord image

  Magnesium of placebo

  De studie, die op 31 oktober 2021 in Nutrition Journal werd gepubliceerd, werd uitgevoerd als een dubbelblind, placebogecontroleerd onderzoek. Dit is wanneer je de deelnemers van de studie willekeurig in twee groepen verdeelt.

  De ene groep krijgt de actieve behandeling, terwijl de andere "dummy pillen" krijgt. Wie wat krijgt blijft een geheim voor zowel de onderzoekers als de vrijwilligers en wordt niet bekendgemaakt totdat de studie is voltooid en de wetenschappers de code breken die hen toegang geeft tot de testresultaten

   

  Ontspannen nachten

  Toen deze magnesiumstudie was volbracht, konden de onderzoekers een duidelijk verschil zien tussen de twee testgroepen.

  De deelnemers die gedurende twee maanden dagelijks een magnesiumsupplement hadden ingenomen, hadden duidelijk het gevoel dat dit had bijgedragen tot een normale werking van hun spieren en zenuwen. In tegenstelling tot de deelnemers in de placebogroep voelden de vrijwilligers met magnesiumsupplementen zich 's nachts veel meer ontspannen en werden zij niet langer wakker gehouden door onrustige benen.

   
  Pharmanord image

  Ondersteunt meer dan 300 biochemische reacties

  Magnesium ondersteunt meer dan 300 verschillende biochemische processen in het lichaam. Sommige van deze processen zijn betrokken bij het functioneren van spieren en zenuwen.

  Het is daarom van essentieel belang dat je een evenwichtig voedingspatroon volgt met voldoende goede magnesiumbronnen, zoals noten, peulvruchten, volwaardige granen en bladgroenten.

  Je kunt voor de zekerheid ook een aanvulling met magnesium toevoegen aan je voeding. BioActive Magnesium is een goede keuze die je veel voordelen biedt.

   
  Pharmanord image

  Magnesium die het lichaam kan opnemen

  Wilt u op een eenvoudige, snelle en betrouwbare manier weten of uw magnesiumpreparaat ook echt het kopen waard is? Klik op de video en bekijk meer over de BioActive Magnesium oplosbaarheidstest.

  Eén tablet per dag als aanvulling op je voeding is voldoende om volledig in jouw behoefte aan magnesium te voorzien. De tabletten lossen zeer snel op, wat het spijsverteringsstelsel in staat stelt de magnesium op te nemen, zodat het kan worden verdeeld over alle lichaamsweefsels die het nodig hebben.

  Elke tablet bevat 200 mg elementair magnesium in de vorm van een complex met drie verschillende soorten magnesium. Door deze verschillende magnesiumbronnen te combineren, is Pharma Nord erin geslaagd enkele van de best opneembare soorten magnesium in een relatief kleine tablet samen te brengen