Zoeken

    Search Results

    Afsluiten

    Hoeveel suiker consumeren Nederlanders eigenlijk?




    Deense wetenschappers hebben het ‘suikermysterie’ misschien opgelost

    Goed nieuws voor mensen die permanent met gewichtsproblemen worstelen en niet van de zoetigheid kunnen afblijven. Deense wetenschappers hebben een hormoon ontdekt dat onze behoefte aan suiker lijkt te controleren. Lees meer over hun bevindingen en ontdek hoe ook het spoorelement chromium de bloedglucosebalans kan helpen reguleren.

    Mensen hebben een bepaalde hoeveelheid suiker nodig. Het is uitstekende brandstof voor onze spier- en hersencellen en het helpt ons lichamelijk en geestelijk beter te presteren. Maar als de suikerconsumptie oncontroleerbaar wordt, kunnen er problemen ontstaan. Gelukkig is de wetenschap iets nuttigs op het spoor. Twee Deense wetenschappers van de universiteit van Kopenhagen hebben een hormoon geïdentificeerd dat ons verlangen naar suiker lijkt te kunnen regelen.

    Nederlanders consumeren dagelijks ongeveer 122 gram suiker plus de natuurlijke suikers in fruit, sappen, enzovoorts. In totaal is dat meer dan 200 gram per dag, veel meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 50 gram voor vrouwen en 60 gram voor mannen. Slechts 5% van de jongeren en 19% van de volwassenen voldoen aan die aanbeveling, aldus de onderzoekers uit Wageningen.
     

    Het FGF21-hormoon – hier komt uw behoefte aan zoetigheid vandaan

    De Deense onderzoekers identificeerden dit door de lever geproduceerde FGF21-hormoon (Fibroblast Growth Factor) dat het brein een seintje geeft wanneer we niet langer behoefte voelen aan suiker.
    De wetenschappers hebben vastgesteld dat mensen met een grote behoefte aan suiker en zoetigheid minder van dit hormoon in hun bloed hebben dan degenen die deze drang niet voelen. Ze zijn van mening dat het in de toekomst mogelijk zal zijn om de concentratie aan FGF21 in het bloed met speciale medicijnen te regelen. Dat zou mensen die te veel suiker consumeren kunnen helpen.

     

    Te veel suiker is van invloed op de bloedglucosebalans

    Een te hoge consumptie van suiker kan de bloedglucosebalans of bloedsuikerspiegel verstoren. Het meten van de bloedglucose is een manier om de hoeveelheid suiker (glucose) in het bloed vast te stellen. Een normale bloedglucosewaarde (voordat we een maaltijd nuttigen) ligt ongeveer rond 3 mmol/l. Na de maaltijd stijgt het niveau normaal gesproken tot rond 7 mmol/l. Met andere woorden, het is volstrekt normaal dat het bloedglucoseniveau na een maaltijd stijgt. Ons spijsverteringsstelsel zet koolhydraten uit het voedsel om in glucose, die via het bloed naar alle verschillende cellen wordt gebracht.

     

    Chromium van essentieel belang voor stofwisselingsprocessen

    De essentiële micronutriënt chromium speelt een rol bij de stofwisselingsprocessen die bijdragen aan het handhaven van normale bloedglucosewaarden, maar ondersteunt ook een normale stofwisseling van de macronutriënten. Onder macronutriënten verstaan we koolhydraten, vetten en proteïnen. Nadat we gegeten hebben wordt de glucose met behulp van het hormoon insuline in de cellen gebracht. Onderzoekers zijn van mening dat chromium een bouwsteen is van een molecule die het lichaam helpt de bloedglucosebalans te regelen.

    Stabiele bloedsuiker is van vitaal belang

    Chromium is van belang ter voorkoming van grote schommelingen in de bloedglucosebalans die tussen de normale maaltijden door vaak aanleiding zijn om extra zoete producten te nuttigen. Op die manier kunnen ze tot overgewicht leiden, wat weer een risicofactor is voor de ontwikkeling van diabetes type II.

    Uit onderzoek van het Erasmus MC is gebleken dat een derde van alle Nederlanders op den duur deze vorm van suikerziekte ontwikkelt. Verlaging van de suikerconsumptie is een van de manieren om het risico op het ontstaan van deze ernstige aandoening te verminderen. Chromium, en op den duur hopelijk ook het hormoon FGF21, kunnen het voor u makkelijker maken de suikerconsumptie terug te dringen, en dragen daarmee bij aan een gezondere leefstijl.

     

    Optimale opneembaarheid met ChromoPrecise

    Bij het zoeken naar het juiste chromiumpreparaat is het van belang om te kijken naar de producten die met wetenschappelijke studies kunnen aantonen dat ze makkelijk worden opgenomen en biologisch actief zijn. Bio-Chromium Bloedsuiker bevat ChromoPrecise, een organische chromiumgist waarin de chromium door middel van een speciaal fermentatieproces aan aminozuren en peptiden wordt verbonden.

    ChromoPrecise wordt aantoonbaar tot 10 keer beter door het lichaam opgenomen dan andere commercieel verkrijgbare chromiumbronnen, zoals gesynthetiseerde producten op basis van chromiumchloride en chromiumpicolinaat.

     

    Bio-Chromium Bloedsuiker is een uitstekende keuze om de bloedglucosebalans te reguleren

    Er zijn veel redenen waarom Bio-Chromium Bloedsuiker een goede keuze is om het bloedglucoseniveau te reguleren. Bio-Chromium Bloedsuiker:

    • Draagt bij aan het behoud van normale bloedglucosewaarden in het lichaam
    • Draagt bij aan een normale stofwisseling van macronutriënten
    • Wordt tot 10 keer beter opgenomen dan synthetische chromiumproducten op basis van chromiumchloride en chromiumpicolinaat
    • Bevat ChromoPrecise, de enige organische chromiumgist in de EU die is goedgekeurd voor het reguleren van de bloedglucose
    • Bevat gist die inactief is en uitsluitend dienst doet als een chromiumrijke koolhydraat
    • Wordt geleverd in tabletten die elk 100 microgram biologisch actieve chromium bevatten
    • Wordt onder strikte farmaceutische controle vervaardigd in Pharma Nords eigen fabriek in Denemarken
    • Is verpakt in hygiënische doordrukstrips
    • Bevat geen dierlijke ingrediënten en is geschikt voor vegetariërs en veganisten
    • Is gebaseerd op meer dan 20 jaar wetenschappelijk onderzoek

     

     

    Lees meer over Bio-Chromium