Zoeken

  Search Results

  Afsluiten

  Is uw bloedsuikerspiegel in balans?
  Overmatig gebruik van geraffineerde suikers kan uw bloedsuikerspiegel verstoren, maar organische chromium in tabletvorm kan u helpen de balans te behouden.

  In het Westen hebben we de neiging veel te veel suiker te consumeren, een gewoonte die het risico op insulineresistentie en diabetes kan vergroten. In totaal hebben 1,2 miljoen Nederlanders diabetes waarvan 9 op de 10 mensen diabetes type 2 heeft. Daarbij zijn er, naar schatting, tussen de 1,3 en 1,5 miljoen mensen die prediabetes hebben, een voorfase van diabetes type 2. Dit betreft specifiek Nederlanders tussen de 40 en 75 jaar.1

  Voorkomt plotselinge hunkering naar suiker

  De overmatige consumptie van suiker kan veel oorzaken hebben. Het kan een slechte gewoonte zijn, of het resultaat van een onbedwingbare behoefte veroorzaakt door een instabiele bloedsuikerspiegel. Het gebruik van een chromiumsupplement is een van de natuurlijke manieren om de bloedsuikerspiegel in balans te houden. Door de bloedsuikerniveaus binnen de normale grenzen te houden kan de plotselinge behoefte aan zoetigheid en snelle koolhydraten die veel mensen regelmatig voelen worden tegengegaan.

  Ondersteunt de macrostofwisseling

  Chromium is een natuurlijk mineraal en spoorelement met een aantal biochemische eigenschappen. Niet alleen draagt chromium bij aan een normale bloedsuikerspiegel, maar de stof ondersteunt ook een normale stofwisseling van macronutriënten als vetten, koolhydraten en eiwitten. Al deze eigenschappen zijn nuttig voor een evenwichtige regulering van glucose, die u helpt om het snacken tussen de drie dagelijkse maaltijden door achterwege te laten.

  Preparaten van verschillende kwaliteit

  Er zit chromium in een aantal voedingsmiddelen, zij het in beperkte mate. Goede bronnen zijn schaaldieren, bonen, noten, vlees en specerijen. Maar u kunt ook voor een chromiumsupplement kiezen. Er zijn echter grote kwaliteitsverschillen tussen de preparaten, zodat het loont om het juiste type chromium te kiezen.

  Gedocumenteerde chromiumgist van Pharma Nord

  Bio-Chromium van Pharma Nord bevat ChromoPrecise, een goed onderzochte organische chromiumgist. In studies is vastgesteld dat deze specifieke chromiumgist aanzienlijk beter door het lichaam wordt opgenomen dan andere chromiumbronnen zoals chromiumpicolinaat en chromiumchloride.

  De voorkeur van consumenten en wetenschappers

  Bio-Chromium geniet niet alleen de voorkeur van kritische consumenten maar ook van onderzoekers, vanwege de degelijke documentatie. Een onderzoeksteam van de Karelsuniversiteit in Praag voerde een studie uit waarbij de deelnemers dagelijks willekeurig 400 microgram chromium (ChromoPrecise) of een identieke placebo kregen. De studie liet zien dat de deelnemers die chromium ontvingen een significant betere regulering van hun bloedsuikerspiegel hadden.

  1www.diabetesfonds.nl/over-diabetes/diabetes-in-het-algemeen/diabetes-in-cijfers