Zoeken

  Search Results

  Afsluiten

  Cardiologen gaan unieke combinatie voedingssupplementen testen
  Cardiologen klaar om een unieke combinatie van voedingssupplementen te testen

  Nederlandse onderzoekers hebben een patiëntenonderzoek opgezet met een combinatie van twee bekende supplementen van Pharma Nord, SelenoPrecise en Bio-Quinon Q10. Het onderzoek zal worden geleid door twee cardiologen, Jeroen Schaap en Peter van der Meer.

  De consortium-overeenkomst voor het SELEQT-HF onderzoeksproject van de Dutch CardioVascular Alliance is ondertekend. Het onderzoek is een project van een ambitieus samenwerkingsverband tussen een aantal prominente Nederlandse wetenschappers en 22 toonaangevende organisaties die patiënten, de academische wereld, gezondheidsprofessionals, de industrie en de overheid vertegenwoordigen.

  Veelbelovende resultaten uit vroegere studies

  SelenoPrecise en Bio-Quinon Q10 zijn getest in eerdere gepubliceerde wetenschappelijke onderzoeken, waarin het effect van de supplementen is gedocumenteerd. Tot deze onderzoeken behoren de KiSel-10 studie (International Journal of Cardiology, 2013) en Q-Symbio (JACC Heart Failure, 2014).

  Nu willen Nederlandse wetenschappers het effect van deze twee producten bij een specifieke groep patiënten onderzoeken om te zien of de voedingssupplementen bepaalde parameters kunnen verbeteren.

  De synergie tussen selenium en Q10

  Er zijn goede redenen om de combinatie van de essentiële voedingsstoffen selenium en co-enzym Q10 nader te onderzoeken.

  Selenium ondersteunt meer dan 25 verschillende van deze stof afhankelijke enzymen, de zogeheten selenoproteïnes die allerlei functies vervullen, zoals ondersteuning van het immuunsysteem, behoud van een normale groei van haar en nagels, en de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.

  Co-enzym Q10 is een vitamine-achtige stof die in de energieproducerende mitochondriën van alle cellen zit. Het lichaam kan de stof zelf aanmaken, maar die eigen aanmaak van Q10 neemt af naarmate we ouder worden. Selenium en co-enzym Q10 werken samen en ondersteunen elkaar.

  Trots om mee te werken aan SELEQT-HF

  Wetenschappelijk onderzoek is de grondslag van Pharma Nord en alles wat we doen. Daarom zijn veel van onze preparaten al gebruikt in onderzoeken naar hoe de gezondheid en kwaliteit van leven kan worden verbeterd door lacunes in het dieet op te vullen.
  Het onderzoek SELEQT-HF is een ambitieus project en wij zijn trots dat de onderzoekers opnieuw hebben gekozen voor SelenoPrecise en Bio-Quinon Q10 als hun testpreparaten.

  Over DCVA:

  De DCVA (Dutch CardioVascular Alliance) is een samenwerkingsverband tussen een aantal prominente Nederlandse wetenschappers en 22 toonaangevende organisaties die patiënten, de academische wereld, gezondheidsprofessionals, de industrie en de overheid vertegenwoordigen.