Zoeken

  Search Results

  Afsluiten

  Bent u gevoelig voor gluten? Zorg ervoor voldoende selenium binnen te krijgen
  Lijdt u aan coeliakie (glutenintolerantie)? Zorg er dan voor voldoende van de essentiële voedingsstof selenium binnen te krijgen, die uw gezondheid op verschillende manieren ondersteunt. Lees hier waarom mensen met glutenintolerantie meer risico lopen om een gebrek aan selenium te hebben.

  Als u aan coeliakie lijdt, of anders gezegd, als uw lichaam geen gluten verdraagt, moet u ervoor zorgen om voldoende selenium binnen te krijgen. Onderzoekers hebben namelijk ontdekt dat mensen met een glutenintolerantie essentiële voedingsstoffen minder goed opnemen vanwege de aantasting van de dunne darm door gluten.
   

  Een langdurig tekort aan bepaalde voedingsstoffen kan ernstige gevolgen hebben, maar bij selenium geldt dat des te meer, omdat dit spoorelement meer dan 25 verschillende selenoproteïnen (van selenium afhankelijke eiwitten) ondersteunt. Deze selenoproteïnen spelen allemaal een belangrijke rol voor de gezondheid, bijvoorbeeld voor:

  • het behoud van een normale immuunfunctie
  • het normaal functioneren van de schildklier (stofwisseling)
  • de normale productie van zaadcellen
  • een normale conditie van haar en nagels

   

  Schildklier bijzonder gevoelig voor seleniumtekort

  Een tekort aan selenium is vooral een groot probleem voor de schildklier, die in hoge mate afhankelijk is van deze voedingsstof. Ongeveer een derde van de totale hoeveelheid selenium in het lichaam is in deze klier geconcentreerd, waar de stof de regulering van de schildklierhormonen ondersteunt. Deze hormonen spelen onder meer een belangrijke rol bij de stofwisseling en als antioxidanten.

   

  Europese grond bevat weinig selenium

  De landbouwgrond in Europa bevat relatief weinig selenium, in vergelijking met delen van de Verenigde Staten, waar mensen veel meer van deze voedingsstof binnenkrijgen.
  Studies hebben aangetoond dat een dagelijkse inname van 100 microgram selenium voldoende is, maar in grote delen van Europa krijgen mensen hooguit de helft daarvan binnen.
   

  Organische seleniumgist

  Wanneer het moeilijk is om voldoende van deze essentiële voedingsstof binnen te krijgen, kan een supplement als Bio-Seleen+Zink uitkomst bieden.

  Het is aangetoond dat 88,7% van de unieke, gepatenteerde organische seleniumgist in dit product door het lichaam wordt opgenomen, waarna 74% wordt vastgehouden. De effectiviteit van dit speciale seleniumgist is gedocumenteerd in een groot aantal gepubliceerde wetenschappelijke studies, het meest recent in de grensverleggende KiSel-10 studie (International Journal of Cardiology, 2013)

   

   

  Lees meer over Bio-Seleen+Zink