Zoeken

    Search Results

    Afsluiten

     

    Kan interventie met Q10 en selenium het verouderingsproces vertragen, hart- en vaatziekten voorkomen en de kwaliteit van leven verbeteren?

     

    Dit seminar presenteert de nieuwste onderzoeksontwikkelingen op dit gebied en kijkt naar het belang van de studieresultaten voor de gezondheid van het hart in relatie tot veroudering.

     

    Datum locatie Tijd
    Dinsdag 4 februari 2025

    UMC Utrecht
    Heidelberglaan 100
    3584 CX Utrecht

    17:00 - 21:00

    Programma

    17:00 Welkomstbuffet en registratie 

    18:00 Opening en introductie door Pharma Nord 

    18:10 Nils Bömer – Q10 en Selenium – de biochemische onderbouwing van de 2 stoffen en het risico op tekorten in verband met de gezondheid van het hart 

    18:40 Urban Alehagen – De KiSel-10-studie en de bevindingen over risicobeperking voor hart- en vaatziekten door 4 jaar interventie met Q10 en Selenium. 

    19:30 Pauze 

    19:45 Urban Alehagen – 26 deelonderzoeken van meer dan 50.000 bloedmonsters van de KiSel-10-studie, een duidelijke observatie van een ”anti-aging effect” 

    20:15 Peter van der Meer – De SELEQT-HF-studie Een Nederlandse vervolgstudie van de KiSel-10-formulering - 2 jaar interventie bij patiënten met hartfalen

    20:40 Jeroen Schaap – de organisatie van De SELEQT-HF-studie en de perspectieven. 

    21:00 Afsluiting en vragen

     

    Deelname aan dit seminar is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt.

    Als u vragen heeft over het seminar, kunt u contact opnemen met professional@pharmanord.nl

    Let op: De presentatie van Prof. Urban Alehagen zal in het Engels worden gegeven. Alle overige presentaties tijdens het seminar zullen in het Nederlands plaatsvinden.

    Sprekers

    Assistant Professor Nils Bömer 

    Dr. Nils Bömer behaalde zijn Bachelor of Science in Biomedische Technologie (2007), gevolgd door een Master of Science in Moleculaire, Cellulaire en Weefsel Technologie (2010) aan de Universiteit Twente. Tijdens zijn opleiding focuste hij zich vooral op ontwikkelings biologie en de invloed van epigenetica hierop. In 2017 promoveerde Nils aan de Universiteit van Leiden. Tijdens zijn promotie traject bij de afdeling Moleculaire Epidemiologie gebruikte hij ‘functional genomics’ (het functioneel opvolgen van genetische associaties) om de moleculaire mechanismen te bestuderen van de ontwikkeling en progressie van kraakbeen slijtage (artrose).

    Professor Urban Alehagen 

    Professor Urban Alehagen is een vooraanstaand Zweeds cardioloog, auteur van meer dan 100 cardiologische studies en onderzoeksrapporten. Professor Alehagen leidde de KiSel-10-studie die een positief klinisch effect op hart- en vaatziekten (‘risicovermindering’) bij Zweedse ouderen aantoonde. Meer dan 20 follow-upstudies van KiSel-10 wijzen allen op een positief effect van selenium en co-enzym Q10 op het verouderingsproces en de kwaliteit van leven.

    Professor Peter van der Meer

    Professor Peter van der Meer behaalde zowel zijn MD als PhD cum laude aan de Rijksuniversiteit Groningen in Nederland. Hij is opgeleid als cardioloog met een focus op hartfalen en hartapparaten. Hij deed een postdoctorale fellowship aan Harvard Medical School met prof. Ken Chien om zijn vaardigheden in cardiale stamcelbiologie verder te trainen.
    De groep van Prof. Van der Meer bestaat uit PhD-studenten, technici en postdocs met verschillende achtergronden (biologen, artsen en biomedisch ingenieurs) die werken aan translationele onderzoeksonderwerpen om de kloof tussen laboratorium en bed te overbruggen. Zijn groep richt zich op het begrijpen van de vatbaarheid om hartfalen te ontwikkelen en het verkennen van nieuwe behandelingsdoelen en therapieën. Hij is lid van verschillende stuurgroepen van grote morbiditeits- en mortaliteitsonderzoeken die de impact van nieuwe en oude medicijnen bij patiënten met hartfalen onderzoeken, waaronder digoxine en ijzer.

    Cardioloog Jeroen Schaap 

    Mijn energie haal ik uit mijn vakgebied omdat de Cardiologie acute problematiek combineert met chronische patientenzorg. Zo kan ik snel opeenvolgende beslissingen over hoogwaardige diagnostiek en technische- of medicamenteuze behandelingen bij een acuut zieke patient combineren met een langdurige en goede arts-patient relatie op de polikliniek.
    Daarnaast heeft de cardiologie als voordeel dat het een groot deel van de diagnostiek en behandelmogelijkheden in eigen beheer heeft; we maken de echo’s van het hart zelf en zijn nauw betrokken bij de MRI- en CT-scans van het hart.
    Het voordeel van het Amphia ziekenhuis is dat we een Hartcentrum zijn. Dit betekent dat we op een hartcatheterisatielaboratorium allerhande kransslagvat- en klepbehandeling zelf uitvoeren. En dat we nauw samenwerken van de cardio-thoracaal chirurgen. Voor mijn patienten heeft dat als groot voordeel dat zij in 1 en hetzelfde centrum alle zorg kunnen krijgen. Voor mijzelf betekent dit dat mijn vak enorm veelzijdig is en mijn voorliefde voor de niet-invasieve beeldvoring met CT, MRI en echo volledig tot zijn recht komt.


    Vul het formulier in om u aan te melden en ontvang direct uw bevestiging.