Zoeken

    Search Results

    Afsluiten

    Pharma Nord introduceert 2 nieuwe producten 05.2011

    Pharma Nord introduceert 2 nieuwe producten - mei 2011

    B-Daddy voor de vruchtbaarheid van de man en StatiQinon voor een gezond cholesterolgehalte.

    Deze twee nieuwe producten zijn ontwikkeld op basis van de wetenschappelijke rapporten van de EFSA, een organisatie die onderzoek doet naar de effecten van voeding en voedingssupplementen op de gezondheid.

    B-Daddy
    Bij 1 op de 5 stellen blijkt het krijgen van kinderen moeilijk te verlopen. In veel gevallen blijkt de oorzaak te liggen bij de kwaliteit van het zaad van de man. Er zijn veel factoren die een belasting vormen voor de zaadkwaliteit. Deze factoren kunnen uit de omgeving komen, zoals milieuvervuiling, straling en een overdaad aan zon, maar ook door ons eigen gedrag: roken, te nauw zittend ondergoed en overmatig alcohol gebruik. Ook onze gezondheidstoestand speelt een rol: overgewicht, ontstekingen in het lichaam en medicijngebruik kunnen de kwaliteit van het zaad verminderen. Deze vermindering loopt via een proces dat oxidatieve stress heet. Dit proces veroorzaakt schade aan de celwand en het DNA van de zaadcel. Deze schade kan beperkt worden door het gebruik van bepaalde stoffen, die bovendien zorgen voor een normale aanmaak van het zaad bij de man. Onderzoek van de toonaangevende Cochrane Society laat zien dat de kans om zwanger te worden met ruim 4x en de kans op een levend geboren kind met bijna 5x kan toenemen.

    StatiQinon
    Een hoog cholesterolgehalte is een gevaar voor onze gezondheid. Er zijn twee soorten cholesterol: slecht (LDL) en goed (HDL). Bij het aanpakken van het cholesterol is het van belang het slechte cholesterol te verminderen en het goede te verhogen. Cholesterol wordt aangemaakt in onze lever en zit in onze voeding. Ongeveer 3/4 komt uit de lever en 1/4 uit de voeding. StatiQinon is een combinatie- aanpak die op een milde manier goede resultaten geeft.